Підтримка: +38(067)544-95-35

Підтримка: +38(067)544-95-35

Діти та окуляри

Діти та окуляри

Новина про те, що дитина має поганий зір, часто засмучує всю родину. Проте необхідність носити окуляри не повинна бути затьмарена упередженим ставленням дорослих.

Якщо лікар діагностував короткозорість (міопію), далекозорість (гіперметропію) чи астигматизм та призначив постійне чи тимчасове користування окулярами, основне завдання рідних - підтримати маленького члена сім’ї і допомогти обрати найзручнішу та максимально стильну модель.

Дитина в окулярах повинна не лише гарно бачити, а й почуватись комфортно та невимушено. Для цього потрібно вибрати оправу з правильною посадкою, легеньку та відповідну до розміру обличчя малюка. В цьому, варто орієнтуватись на рекомендації оптометристів в салоні оптики.

Важливий етап - вибір лінз для дитячих окулярів. Вони повинні бути з якісним покриттям - з гідрофобним, брудо-, жировідштовхуючим та абразивостійким шаром. Не дивлячись на те, що рецепт у дітей швидко змінюється і окуляри доводиться часто замовляти нові, лінзи повинні бути простими в догляді та стійкими до подряпин. Це збільшує їх вартість, зате позитивно впливає на зручність носіння.

Дітям з 8 років можна вибирати лінзи зі спеціальним “комп’ютерним” покриттям - в таких окулярах вони зможуть ходити весь день, а також працювати за гаджетами, що дуже важливо, особливо в умовах дистанційного навчання.

Також чудовим рішенням для дитячих окулярів є фотохромні лінзи (в народі відомі, як хамелеони). Вони можуть змінювати свій колір в залежності від рівня освітлення та ультрафіолету. Тобто, в приміщенні вони повністю прозорі, а на вулиці стають затемненими. Це додатково захищає дитячі очі, а також зменшує психологічний дискомфорт, адже на вулиці дитина перебуває ніби-то просто в сонцезахисних окулярах, а не в окулярах для зору.